Surinkimo optimizavimo metodų apžvalga

Kodėl surinkimo greitis yra svarbus

Sandėlių vadovai žino, koks svarbus yra užsakymų surinkimo greitis.

Didesnės pajamos

kuo daugiau prekių galite perleisti per savo sandėlį, tuo daugiau pajamų galite gauti.

Mažesni atsargų valdymo kaštai

įgalindami greitą prekių judėjimą sandėlyje, galite sumažinti vienos prekės atsargų valdymo kaštus.

Pagerinta klientų patirtis

klientai greičiau gauna savo prekes, o tai padidina jų pasitenkinimą jūsų teikiama paslauga ir verčia grįžti prie naujų pirkinių.


Rinkimas bangomis > Rinkimas paketais > Klasterinis rinkimas

Vienas iš efektyviausių būdų padidinti surinkimo greitį yra kelių užsakymų rinkimo procesas. Yra įvairių atrinkimo metodų, tinkančių įvairioms darbo eigoms. Keli rinkėjai gali dirbti su vienu užsakymu arba vienas rinkėjas vienu metu gali pasiimti daug užsakymų. Užsakymus galima atsiimti iki tam tikros pristatymo datos arba pamainomis ir pan. Apžvelkime tris klasikinius metodus (atkreipkite dėmesį, kad visiems jiems reikia naudoti brūkšninių kodų skaitytuvus).

Rinkimas bangomis

Užsakymų derinimas pagal kai kurias bendrąsias sąlygas. Paprastai užsakymai renkami vienas po kito be maršruto optimizavimo. Bangos leidžia pateikti užsakymus pagal reikiamus parametrus.

Rinkimas paketais

Sumažinkite vaikščiojimą prie tų pačių prekių iš skirtingų užsakymų, kad užpildytumėte juos visus. Šis metodas yra naudingas tuo atveju, jei visuose užsakymuose, kuriuos įtraukėte į partiją, turite tas pačias prekes.

Klasterinis rinkimas

Kiekvienas užsakymas gauna specialią dėžutę (-es), kuri paprastai dedama į krepšelį, kad skirtingų užsakymų prekės būtų atskirtos renkantis. Šis metodas leidžia rinkėjui nevaikščioti į tas pačias vietas ir leidžia visas prekes surūšiuoti į dėžes iki rinkimo maršruto pabaigos.

Dabar pažvelkime į šiuos tris būdus, kaip pasirinkti kelis elementus išsamiau. Pavyzdžiui, naudosime populiarią atvirojo kodo ERP sistemą, Odooir mobilią programėlę, Ventor, kurį gali būti įdiegta mobiliuosiuose kompiuteriuose, pvz., Zebra MC33, TC25 ir pan...


Rinkimas bangomis

Šis metodas naudojamas užsakymams sujungti į mažus rinkinius, vadinamus „bangomis“, remiantis kai kuriais bendrais parametrais. Paprastai užsakymai renkami po vieną be maršruto optimizavimo.

Užsakymus galima grupuoti pagal

  • Pristatymo data
  • Paėmimo zonos sandėlyje
  • Užsakymų tipai
  • Kliento vieta
  • Užsakymų dažnumas

Sandėlio vadovas sujungia užsakymus arba WMS/ERP tą patį daro automatiškai. Bangas galima priskirti susijusiems rinkėjams ir jie renka elementus pagal mobiliojo kompiuterio programoje pasiūlytus maršrutus.

Yra keletas populiarių rinkimo būdų, pagrįstų bangomis. Pažvelkime į juos.


Rinkimas pagal rinkimo zonas

Pavyzdžiui, rinkimas bangomis leidžia rinkti užsakymus kaip vieną ilgą užsakymą, padalintą į tris „bangas“, atsižvelgiant į sandėlio zonas. Tokiu būdu trys rinkėjai gali lygiagrečiai rinkti užsakymus trijose skirtingose zonose.

Rinkimas pagal rinkimo zonas


Remiantis pristatymo data

Įsivaizduokite, kad turite 20 užsakymų iš savo svetainės

  • 10 reikia pristatyti rytoj
  • 8 reikia pristatyti rytoj
  • 2 reikia pristatyti rytoj

Kiekvienai užsakymų grupei galime sukurti tris „bangas“ pagal pristatymo datą. Dešimt sujungtų užsakymų surinks vienas rinkėjas, tada jie bus suskirstyti pagal užsakymus ir išsiųsti tą pačią dieną.

Remiantis pristatymo data

Rinkimas bangomis yra geras

  • Vidutiniuose ir dideliuose sandėliuose (paskirstymo centruose)
  • Sandėliuose su vidutiniu/dideliu SKU skaičiumi
  • Kai užsakymai gali būti filtruojami pagal kai kuriuos standartinius parametrus
  • Kai produktai turi platų dydžių asortimentą


Rinkimas paketais

Pardavimo užsakymų grupės, paimtos vienu metu, vadinamos paketiniu rinkimu. Šis metodas paprastai taikomas siekiant sumažinti pakartotinius apsilankymus tose pačiose prekėse tose pačiose vietose.

Įsivaizduokite, kad turite 20 užsakymų, kuriuos turite pasirinkti. Kiekviename užsakyme yra 3–6 eilutės. Kai kurios tos pačios prekės kartojasi skirtingomis eilėmis. Greičiau visas prekes iš 20 užsakymų kaip vieną didelį užsakymą iš karto atrenka tik 1 rinkėjas. Taigi, paketinis rinkimas leidžia vieną kartą pereiti per vietas ir surinkti visas reikalingas prekes visiems 20 pardavimo užsakymų.

Sandėlio vadovas paprasčiausiai sukuria partijos rinkimo užsakymą SVS (arba jis sukuriamas automatiškai), o rinkėjas eina per lentynas, vadovaudamasis instrukcijomis savo mobiliajame kompiuteryje. 


Rinkimas klasteriais

Rinkimo klasteriais metodas apima dėžių arba krepšelių naudojimą ir kiekvieno užsakymo prekių traukimą į priskirtą dėžę. Šis metodas padeda pakuotojui negaišti laiko rūšiuojant prekes kiekvienam užsakymui, išsiųstam į pakavimo zoną.

Rinkimas klasteriais

Pavyzdžiui, partijos rinkimo atveju prekes turime padalyti į devynis pradinius pardavimo užsakymus po to, kai jas atsiėmėme, arba kiekvieną kartą po paėmimo turime eiti į pakavimo zoną, kad pridėtume reikiamą prekių kiekį į reikiamą dėžutę.

Jei rinkimo metu norite rūšiuoti prekes, rinkimas sugrupuotas gerai veikia. Pirmiausia turite priskirti kiekvieną krepšelį (pvz., dėžę ar konteinerį, kuris yra tiesiog kita sistemos vieta, pvz., lentynos) konkrečiam pardavimo užsakymui.

Cluster picking monitor

Tada jūsų WMS generuoja naujus judesius iš įprastų prekių vietų į reikiamą krepšelį. Rinkėjas seka maršrutą , rodomą jo brūkšninio kodo nuskaitymo įrenginio programoje. Programėlė rinkėjui parodo, kokį produktą pasirinkti, kur jis yra ir į kokį krepšelį jis turėtų būti dedamas. Rūšiavimas veikia tiesiai kelyje.

Rinkėjui baigus rinkti grupę, visų užsakymų prekės surenkamos į atskiras dėžes. Tai žymiai sutaupo laiko pakavimo zonose, nes prekės jau paruoštos ir surūšiuotos.

Rinkimas paketrais ir klasterinis rinkimas tinkami

  • Mažuose ir vidutiniuose sandėliuose
  • Sandėliuose su mažu/vidutiniu SKU skaičiumi
  • Kai produktai yra kompaktiški
  • Kai viename užsakyme yra 1–6 eilutės
  • Turite specialius krepšelius (neprivaloma klasteriniame rinkime)


Išvados

Naudodami partijos ir bangų rinkimą, galite žymiai padidinti prekių surinkimo greitį klientams. Jums nereikia samdyti papildomų darbuotojų ar nuomotis kito sandėlio, kad galėtumėte apdoroti daugiau užsakymų tais pačiais įrankiais.

Norint užtikrinti sklandų užsakymų vykdymą ir veiklos sėkmę, labai svarbu efektyviai optimizuoti sandėlio paėmimo kelią. Augant konkurencijai logistikos pramonėje, norint išlikti priekyje, reikia įdiegti pažangiausius metodus, tokius kaip „Parinkimas partijomis“ ir „Parinkimas į šviesą“. Optimizuodami rinkimo kelią ir taikydami pažangias technologijas, tokias kaip AI valdomas maršruto planavimas ir realiojo laiko analizė, sandėliai gali žymiai sutrumpinti rinkimo laiką, padidinti darbuotojų produktyvumą ir galiausiai viršyti klientų lūkesčius.

Mes suprantame rinkimo optimizavimo svarbą šiuolaikiniame sandėlio valdyme. Mūsų visapusiški sprendimai pasitelkia naujausias naujoves, kad padėtų jums supaprastinti rinkimo procesą, sumažinti klaidų skaičių ir padidinti bendrą efektyvumą. Sutelkdami dėmesį į išmanųjį rinkimo kelio optimizavimą, jūsų sandėlis gali įgyti konkurencinį pranašumą ir klestėti šiandieninėje sparčiai besivystančioje rinkoje.



parašė

Vitaly Eremeev

Verslo vystymo vadovas VentorTech

10 priežasčių, kodėl verta rinktis Odoo ERP savo verslui