10 priežasčių, kodėl verta rinktis Odoo ERP savo verslui

Įžanga

Jūsų verslui tinkamos ERP sistemos pasirinkimas nėra maža užduotis. Yra daugybė puikių variantų su daugybe funkcijų, kainų ir galimybių. Jei svarstote apie atviro kodo ERP sistemą, verta apsvarstyti įtikinamą pasirinkimą: Odoo ERP. Tai laiko patikrinta platforma, kuri išsiskiria savo pritaikomumu, prieinamumu ir funkcionalumu. Norite sužinoti daugiau? Pažvelkime į 10 pagrindinių priežasčių, kodėl verta rinktis Odoo ERP savo verslui.


1. Atviro kodo platforma

Odoo ERP yra atvirojo kodo platforma, kuri aktyviai vystoma nuo 2005 m. Dėl Odoo  programinės įrangos savybių ji yra prieinamas ir ekonomiškas sprendimas, lyginant su uždaromis sistemomis, tokiomis kaip SAP. Vienas didžiausių atvirojo kodo ERP pranašumų? Tai Community Edition. Šis sprendimas leidžia greitai įsidiegti sistemą, leidžiant įmonėms atsisiųsti (ir plėstis) kartu su sistema be didelių išankstinių investicijų.

Atvirojo kodo „Odoo“ taip pat leidžia sistemą lengviau pritaikyti jūsų verslo poreikiams, tačiau vis tiek yra ekonomiškas sprendimas. Atsižvelgdami į atvirojo kodo filosofiją, Odoo siūlo paprastesnį licencijų valdymą.

Vienas iš atvirojo kodo pranašumų? Platforma pritraukė didelį būrį sistemos vystytojų, diegėjų bei partnerių.

OCA Logo

Odoo bendruomenės vystomas atvirojo kodo sprendimas taip pat užtikrina didesnį patikimumą. Tūkstančiams ekspertų kūrėjų, kurie nuolat tobulina programinę įrangą, identifikuojant ir ištaisant saugos trūkumus ir klaidas, programinė įranga išlieka funkcionali ir saugi. 

Turint tokią didelę bendruomenę, kuri palaiko programinę įrangą, ir beveik dvidešimties metų įrodyta istorija, nuolatinis „Odoo“ kaip atvirojo kodo ERP populiarumas rodo, kad jis toks liks ir toliau.


2. Modulinė struktūra

Modulinis struktūra Odoo sistemos pagrindas. Tokiu būdu sukuriamas lankstus ir pritaikomas sprendimas įvairaus dydžio įmonėms, leidžiantis naudoti funkcijas pagal konkrečius poreikius. 

Odoo Modular Structure

Vystantis verslui, funkcijas galima lengvai pridėti arba pašalinti, todėl integravimas ir pritaikymas paprastesnis nei uždarose ERP sistemose. Odoo ERP verslo funkcijos apima esminius elementus, tokius kaip pardavimas, CRM, atsargų valdymas, gamyba ir kt. Modulinė struktūra padeda užtikrinti sklandų modulių integravimą.

Odoo pritaikymas visame pasaulyje ir modulinė struktūra leidžia lengvai rasti lokalius ar nišinius sprendimus. Be to, įmonės taip pat gali pasirinkti tik joms reikalingas „Odoo“ programinės įrangos funkcijas. Taip sutrumpėja diegimo laikas ir rizika, taip pat išvengiama nereikalingų išlaidų už nereikalingas funkcijas.

Atviro kodo ir bendruomenės skatinama plėtra toliau palaiko modulinį Odoo dizainą, leidžiantį greičiau atnaujinti ir reaguoti į kintančius verslo poreikius. Kartu šie aspektai pabrėžia Odoo modulinės sistemos, pritaikytos šiuolaikiniams verslo poreikiams, efektyvumą ir pritaikomumą.


3. Sistema gali augti su verslu

Odoo ERP gebėjimas augti kartu su verslu yra iš esmės susijęs su atvirojo kodo prigimtimi. Dėl to Odoo yra pritaikomas sprendimas verslo plėtrai. 

„Tobulėjant jūsų verslo poreikiams, „Odoo“ architektūra yra pasirengusi palaikyti padidėjusį duomenų kiekį ir neišvengiamai sudėtingesnes augančio verslo operacijas."

Šis mastelio keitimas yra daugiau nei funkcija. Tai pagrindinis dizaino principas, suteikiantis lankstumo keistis ir augti kartu su verslu. Kai pasitikite ekspertu integratoriumi, strateginis „Odoo“ planavimas ir įgyvendinimas yra pritaikytas tiek dabartiniams, tiek būsimiems verslo poreikiams.

Skirtingai nuo uždaros ar patentuotos programinės įrangos, kuri gali apriboti funkcionalumą, Odoo atvirojo kodo struktūra ir didžiulė priedų rinka leidžia įmonėms kurti specifines jų poreikius atitinkančias funkcijas. 

Nesvarbu, ar dirba su integratoriumi, ar naudojasi didele „Odoo“ rinka, įmonės gali rasti sprendimus savo unikaliems ERP verslo reikalavimams ir mėgautis dažnesniais atnaujinimais. Platus programų asortimentas (tiek oficialių, tiek trečiųjų šalių) ir kelios diegimo parinktys, pvz., „on-premises“ ir „debesis“, taip pat prisideda prie „Odoo“ universalumo. 

Visų pirma, „Odoo“ debesies prieglobos parinktis leidžia lengvai ir greitai patenkinti išaugusius verslo poreikius, dar labiau išryškinant jos keičiamo dydžio potencialą. Iš esmės Odoo ERP yra į augimą orientuotas sprendimas, kuris gali greitai prisitaikyti prie nuolat kintančio šiuolaikinio verslo kraštovaizdžio.


4. Platus programų pasirinkimas

Kaip minėta, „Odoo“ yra su daugybe vietinių programų, kurias papildo didžiulė priedų rinka arba vadinamieji „moduliai“ – šiuo metu jų yra daugiau nei 40 000! Tai puikiai tinka įmonėms, kurioms reikia rasti papildomos programinės įrangos, kuri atitiktų jų unikalų verslą. 

Odoo Apps

„Odoo“ prekyvietėje rasite sprendimų beveik visiems poreikiams – nuo nišiausių iki populiarių programų, tokių kaip Odoo Direct Print PRO ir Ventor PRO

Kai nėra Jums idealiai tinkančio modulio, Odoo atvirojo kodo pobūdis leidžia pritaikyti sprendimus, pritaikytus unikaliems įmonės verslo poreikiams. Yra daugybė ekspertų, kurie yra pasirengę sukurti šias pasirinktines integracijas, suteikdami dar vieną lankstumo ir pritaikomumo lygį Odoo ekosistemoje.


5. Integravimo paprastumas

Vienas didžiausių Odoo ERP pranašumų verslui yra galimybė integruotis su trečiųjų šalių platformomis. Tai dar vienas modulinio dizaino įrodymas. Pavyzdžiui, „Odoo“ savaime integruojasi su populiariomis mokėjimo platformomis, tokiomis kaip „PayPal“ ir „Stripe“. Per savo didžiulę modulių rinką Odoo vartotojai taip pat naudojasi neprilygstamu ryšiu su daugybe populiarių platformų.

Nesvarbu, ar tai el. prekybos platformos kaip Shopify ar PrestaShop, ar kitos sistemos, integracija su Odoo supaprastina jūsų verslo veiklą. Tai ne tik pagerina funkcionalumą, bet ir leidžia klientams toliau naudoti įrankius, kurie jiems pasirodė veiksmingi. Rezultatas – centralizuota duomenų sistema, siūlanti lankstumą ir efektyvumą, pritaikyta prie unikalių kiekvieno verslo poreikių. Taikant šį modulinės integracijos metodą, Odoo yra universalus sprendimas, kuris supaprastina šiuos ryšius ir skatina prisitaikymą bei augimą.


6. Pritaikymo nustatymais galimybės

„Odoo“ pritaikymo nustatymais galimybės yra būtinos norint užtikrinti masinį patrauklumą. Kaip ir integravimo galimybė, „Odoo“ tinkinimo galimybė kyla dėl platformos atvirojo kodo architektūros, dizaino ir tvirto bendruomenės palaikymo. Turėdamos praktiškai neribotas tinkinimo galimybes, įmonės, kuriose veikia Odoo, gali įjungti ir išjungti funkcijas, jei reikia, sukurdamos pritaikytą sprendimą, atitinkantį jų unikalius poreikius.

  • Didelė internetinė modulių rinka, susidedanti iš nemokamų ir mokamų priedų, siūlo vartotojams platų sprendimų spektrą, kaip pagerinti jų Odoo diegimą. Šis pranašumas taikomas tiek didelėms, tiek mažoms įmonėms, nes tai palengvina Odoo modulinė konstrukcija, dėl kurios integracija yra prieinama ir sklandi.
  • Be jau paruoštų sprendimų, „Odoo“ pritaikymas dar labiau pasiekiamas per „Odoo Studio“, leidžiančią įmonėms kurti savo programas.
  • Patyrę diegimo partneriai praturtina Odoo ERP pritaikymą, glaudžiai bendradarbiaudami su klientais kurdami unikalius pritaikymus, atitinkančius jų specifinius verslo poreikius.


Dėl šio daugialypio pritaikymo principo Odoo yra lankstus ir pritaikomas ERP sprendimas, galintis tobulėti atsižvelgiant į įvairius ir besikeičiančius šiuolaikinių įmonių poreikius.


7. Odoo partneriai

Specializuotų integratorių, dirbančių su Odoo, asortimentas taip pat pabrėžia platų šios apdovanojimus pelniusios ERP platformos pritaikomumą ir pasaulinį pasiekiamumą. Tai taip pat suteikia įmonėms pasitikėjimo žinant, kad Odoo ERP yra čia, kad liktų.

Milijonai „Odoo“ vartotojų visame pasaulyje yra daugybė pripažintų kūrimo partnerių. Yra specialios įmonės, kurios padeda įmonėms integruoti ir pritaikyti savo Odoo ERP diegimą.

Odoo Partners

Įdomu tai, kad daugelis Odoo integratorių dažnai sutelkia dėmesį į konkrečias sritis. Kai kurie daugiausia dėmesio skiria darbui konkrečiose pramonės šakose, pavyzdžiui, gamyba ar mažmeninė prekyba. Kitų patirtis yra pagrįsta konkrečiais Odoo moduliais, tokiais kaip CRM arba apskaita. Kai kurie integratoriai nusprendžia sutelkti dėmesį į geografinius regionus ar konkrečius verslo dydžius, užtikrindami, kad kiekvienas klientas galėtų rasti tinkamą ekspertą pagal savo unikalius poreikius.

Galų gale, įvairūs „Odoo“ integratoriai parodo platformos įsipareigojimą universalumui ir būti „pirmiausia klientui“. Dėl to Odoo ERP yra tinkamiausias pasirinkimas įmonėms, ieškančioms pritaikyto ir reaguojančio ERP sprendimo.


8. Efektyvi sistema už prieinamą kainą

„Odoo“ modulių rinkinys sukurtas taip, kad būtų ekonomiškas ir suteiktų teigiamą investicijų grąžą (IG). Šie principai yra pagrindiniai jos patrauklumo ERP sprendimui.

„Odoo“ siūlo paprastas ir lanksčias kainodaros parinktis, pradedant nuo nemokamos versijos, leidžiančios vartotojams tyrinėti vieną programą. Geriausia yra tai, kad į visus mokamus „Odoo“ planus įtraukta kiekviena savoji programa ir už nedidelį mėnesinį mokestį vienam vartotojui. Ir, žinoma, galite patikrinti visą jų nemokamą bandomąją versiją.

Skirtingai nuo specializuotų platformų, kuriose pagrindinis dėmesys skiriamas tik tokioms funkcijoms kaip finansai ar CRM, „Odoo“ siūlo modulius, apimančius visus verslo aspektus. Šie moduliai veikia harmoningai, didindami našumą ir sumažindami rankų darbą automatizuodami ir padėdami supaprastinti jūsų verslo procesus.

Toks efektyvumas ne tik taupo laiką, bet ir leidžia komandoms susikoncentruoti ties strategine veikla, tiesiogiai prisidedant prie įmonės pelno. Tai padeda skatinti skaidrumą ir palengvina duomenimis pagrįstų sprendimų priėmimą.

  • Patobulinti procesai ir efektyvumas padeda komandoms pasiekti savo tikslus. Pavyzdžiui, Odoo integruoti CRM ir rinkodaros moduliai padeda optimizuoti visą pardavimo procesą. Dėl to visa kelionė tampa skaidri ir lengvai įgyvendinama, o tai paverčia apčiuopiamą teigiamą IG.
  • „Odoo“ ataskaitų teikimo ir analizės įrankiai taip pat suteikia svarbių įžvalgų apie verslo efektyvumą. Jie leidžia lengvai nustatyti tendencijas (ar problemas) tokiose srityse kaip atsargų lygis, pardavimas ir net klientų elgesys.

Dėl šio visapusiško požiūrio į efektyvumą ir išmanumą „Odoo“ yra ekonomiškai patikimas ERP sprendimas, tinkantis verslui, ieškančiam vertės ir efektyvumo.


9. Konkurencinis pranašumas

Odoo suteikia įmonėms konkurencinį pranašumą pasaulinėje rinkoje, kuri yra sudėtingesnė nei bet kada anksčiau. Istoriškai ERP platformos buvo nepasiekiamos daugeliui įmonių (ypač mažoms). Tai suteikė nedaugeliui privilegijuotųjų, galinčių juos panaudoti, pranašumą augimui ir sėkmei pasiekti.

Odoo sugriauna šias kliūtis ir patenkina ERP poreikį versle, nepaisant to, kokia didelė ar maža įmonė yra. Šis prieinamumas leidžia įmonėms pasinaudoti daugybe privalumų, įskaitant procesų automatizavimą, centralizuotus duomenis, prieigą prie informacijos realiuoju laiku, patobulintą bendradarbiavimą, patobulintą klientų aptarnavimą ir optimizuotus procesus visuose padaliniuose.

Naudodamos šiuos įrankius įmonės, naudojančios Odoo, taip pat gali gauti naudos iš visos įmonės duomenų ataskaitų teikimo ir analizės, be kitų funkcijų.

Kitaip tariant, „Odoo“ padeda išlyginti žaidimo sąlygas. Tai suteikia įmonėms prieigą prie pažangių verslo valdymo įrankių ir suteikia galimybę gauti naudos aplinkoje, kuri tik tampa konkurencingesnė.


10. Pasirinkimas tarp vietinio diegimo bei debesies

Lanksčios „Odoo“ diegimo parinktys pritaikytos visų dydžių ir poreikių įmonėms, siūlydamos tiek debesies, tiek „On-Premises“ sprendimus, atitinkančius unikalius reikalavimus. Vos keliais paspaudimais „Odoo Cloud“ egzempliorius gali būti sukurtas ir paleistas. „Odoo“ debesies parinktis suteikia lengvai pasiekiamus duomenis iš bet kurios vietos ir ramybę žinant, kad juos valdo ir stebi „Odoo“ komanda, kad užtikrintų „aukščiausią“ našumą.

Norintiems daugiau valdyti ir tinkinti, galimas vietinis diegimas, kurį palengvina ekspertų integratoriai. Ši parinktis leidžia visiškai valdyti ERP aplinką ir duomenis.

Nesvarbu, ar renkatės debesies patogumą, ar vietinio sprendimo pritaikymą, Odoo diegimo lankstumas byloja apie jos gebėjimą aptarnauti įvairaus spektro įmones, pabrėžiant jos prisitaikymą prie įvairių veiksnių ir verslo poreikių.


Išvada

Jei ketinate naudoti Odoo ERP savo verslo operacijoms valdyti, manome, kad įvertinsite, kaip ji išsiskiria savo lankstumu, prieinamumu ir ekonomiškumu. Tai ERP platforma, tinkanti visų dydžių verslui, o jos atvirojo kodo pobūdis leidžia pritaikyti ir nuolat tobulinti. Be viso to, „Odoo“ modulinis dizainas palaiko prisitaikymą ir integraciją. Platformos mastelio keitimas leidžia augti, o daugybė programų pagerina funkcionalumą. Turėdamas įvairias diegimo parinktis ir sutelkdamas dėmesį į IG, „Odoo“ siūlo patvarų sprendimą, puikiai tinkantį šiuolaikiniams verslo poreikiams.



parašė

Alexandra Grincevich

Marketingo vadybininkė "VentorTech"

Odoo tiekimo grandinės valdymas